„umbrele” clujene

ioana joa,galeria laika. cluj napoca,lemn,oameni disparuti

 

Am fost la Cluj la vernisajul expozitiei Shadows, de la galeria Laika, al tinerei artiste vizuale Ioana Joa.Lucrarile sunt impresionante prin tehnica folosita ce recreaza practic procesul fotografic prin transpunerea lui pe lemn, orasul in sine si viatalui cultural-sociala atat de aproape de ocidentala este la fel de impresionanta.

Putin despre expozitie mai jos:

„Amprentele trecutului asupra existentei noastre pot fi percepute in momente de profunda introspectie si analiza personala. Iar atunci cand aceste umbre din trecut iau forma unor calitati sufletesti care transpar in prezent, putem vorbi despre ceea ce ne caracterizeaza ca fiinte spirituale, dincolo de dimensiunea temporala.

Printr-o metoda de expunere indelungata la soare a unor placi de lemn, Ioana face o demonstratie autentica de stencil, folosind natura ca instrument principal in revelarea imaginii. Doar prin actiunea in timp a razelor solare asupra materialului, lucrarile ajung sa dezvaluie portrete a unor persoane trecute in nefiinta.

De-aici pana la teoria sufletului calator mai e un pas care nu e neaparat necesar pentru ca lucrarile Ioanei impresioneaza prin curaj si provocare.”

Reclame

Despre violeta apostol

Iubitor de frumos si Specialist in Ambient, Decoratiuni Interioare, Amenajari Interioare si Interior Design. Consiliere si Proiecte pentru Casa Ta.
Acest articol a fost publicat în arte, eco, pentru prietenii mei, Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s