Conceptul Green Buildings

Auzim, deseori, vorbindu-se despre Green Buildings (Constructiile Verzi) si Eco Friendly Structures (Structurile Eco Prietenoase). Conceptul Green Buildings inseamna exact ce presupuneti ca ar insemna: o noua abordare in arhitectura si constructii care sa duca la conservarea mediului natural si economia de apa, energie si resurse materiale. Este, cum s-ar spune, o maniera revolutionara si sanatoasa care, aplicata la scara mare, poate salva, la modul propriu, Terra, de la dezastrul preconizat.

Green-building-materials.jpg

Conform Conceptului Green Buildings, atat construirea locuintelor cat si mentenanta lor ar trebui sa prezerve natura si sa micsoreze impactul agresiunii tehnologiei clasice asupra mediului inconjurator si a ocupantilor constructiilor respective.
Conceptul Green Buildings nu este unul nou. As putea spune ca este chiar preistoric, atat timp cat inceputurile arhitecturii umane s-au conformat principiilor naturale, iar omul preistoric se adapostea in colibe de stuf, din frunze de palmier sau din trunchiuri de copaci.

Voi incerca sa revin asupra acestui subiect, in speranta ca si in Romania va incepe masiv construirea de „Cladiri Verzi”, iar aici nu ma refer la casele de chirpici din multe zone ale tarii, care mai sunt inca luminate de lampa cu gaz, ci chiar la arhitectura viitorului, cea care are ca scop o viata curata, sanatoasa, economica, confortabila si impacata cu natura.

 Concept of Green Buildings
Un model de Green Building
Reclame

Despre violeta apostol

Iubitor de frumos si Specialist in Ambient, Decoratiuni Interioare, Amenajari Interioare si Interior Design. Consiliere si Proiecte pentru Casa Ta.
Acest articol a fost publicat în arhitectura, green buildings și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s